Thursday, September 30, 2010

Amadeus + Christa

De sovende små englene!
De kommer godt overens de to, det gleder mitt lille hjerte!


Operakattene synes tydeligvis det er beroligende og hyggelig med litt Händel om kvelden. :D

En syk liten Amadeus!

Jeg fikk sjokk i sist uke da jeg våknet og ikke ble hilst velkommen av Amadeus da jeg kom ut på stuen. Han lå i stolen og tittet miserabelt på meg med blanke halvåpne øyne, jeg klappet ham og merket hvor varm han var, i tilegg ville han ikke stå på benene og ynket seg når man tok på ham. Jeg ble utrolig bekymret, og ringte dyrlegen og fikk beskjed om å komme opp med han.

Syke Amadeus (4 mnd)
Jeg tok ham i sherpa-bagen og tok første t-bane opp til Dyreklinikken på Stovner, ingen ord kan beskrive hvor bekymret jeg var for ham. Jeg fikk avlevert ham klokken 11, men siden de var veldig travle så måtte de hjelpe ham litt innemellom de fastlagte timene. Så jeg kunne hente ham igjen kl halv ni på kvelden. Det var en veldig lang dag som jeg tilbrakte ventende hjemme hos pappa på Vestli. Det var mye gråt når jeg snakket om Amadeus til andre (mamma blant annet, som jo har en million dyr og masse erfaring). Det ble litt som å føle seg som en bekymret mor hele den dagen. Ikke en veldig deilig følelse.

Da jeg kom til dyrlegen hadde de tatt alle mulige tester, (røntgen, ultralyd etc) så det ble en pen liten sum det hele. 2500,- som jeg måtte betale siden forsikringen hans ikke trådte i kraft før 2 dager senere. (ÆSJ!) Men jeg betalte gledelig, bortsett fra at de ikke egentlig fant ut av hva det var. Men de trodde det var et virus. De ga ham antibiotika og smertenedsettende og jeg fikk ham med hjem. Men måtte komme dagen etter også for en sjekk til, men da hadde han heldigvis blitt litt bedre. Og dagen etter det igjen var han nesten tilbake til normal. Så det var en lettelse!

Nå er han helt frisk (som en rampete liten Devon igjen) finner på sprell og følger meg atter rundt overalt.  
Søte lille (baby-gutt)-syte-semska-pirat-katten min!!

Tuesday, September 21, 2010

Christa har ankommet!

Nå er det snart en uke siden Christa kom til sitt nye hjem. Og det har gått strålende!

Først besøkte jeg Christa's tidligere eier og hadde en veldig hyggelig prat og "Sphynx-kose-session". (For noen fantastiske søte små sphynx'er hun hadde!) Christa har hatt det godt der så det var nok en overaskelse for henne å skulle flytte på seg, 3 år som hun er. Men reisen gikk fint, hun mjauet et par ganger (med sin lyse, fugleaktige stemme) men det var alt. Da hun kom frem fløy hun straks under sofaen siden Amadeus (4 mnd gammel) var i rommet. DET var skumle greier. Amadeus var også veldig skeptisk først og gjemte seg bak folk ;)

Men etter en time var det hilsing på gang om enn Christa var veldig skeptisk og "kurret/murret" når han kom for nærme, så han måtte vente på et annet rom en stund. (Noe han mislikte sterkt og jeg ble nødt til å ta ham ut igjen etter at han kastet seg mot døren som han var med i en action film!)

Etter nok en time var det egentlig ganske spennende å se seg om. Det tok kun 4 dager, så delte Christa og gjerne Amadeus kurv. De ser ut til å gå strålende sammen :D (Heldigvis). 

Bortsett fra at Christa (tror jeg) gikk utenfor kassen og gjorde fra seg en dag, så har det ikke vært veldig problematisk. Jeg har også sprayet en lenestol, da hun elsket å markere på den, nå bruker hun kun skrapemøbelet sitt ser det ut til. Amadeus elsker det nye selskapet og de leker sammen hver dag, nå kan jeg gå ut av huset uten så altfor dårlig samvittighet ;)


Operakattene er absolutt herrrrrlige !

Monday, September 13, 2010

De første ukene på Grønland!

Amadeus har altså kommet hjem og de første ukene har vært veldig rike og fulle av latter!
Jeg har blitt kjent med en utrolig morsom liten (baby) katt som er full av påfunn og rare lyder.

Han har allerede fått en mengde kallenavn: "Semska-katten" (han er så myyyk og semsket), "Syte-pus" (han lager mye lyd, spesielt om morgenen kl 06, da kjeder han seg tydeligvis! Det er ikke helt det jeg gjør, jeg vil nemlig sove! ;), og "Pirat-katten" (Amadeus elsker å sitte på skulderen som en papegøye).

Amadeus elsker å ligge å sove (og kose) på fanget eller brystet mitt og under dynen (eller ved hodet mitt) om natten, (eller på noen av mine hyggelige gjester som kommer på besøk), han er ikke så redd av seg akkurat. Er enda overrasket over hvor lite redd han var den første dagen han kom.

Det første han gjorde var å male mens han tittet seg om i leiligheten, leke med ting som lå der og gjøre seg tilgjengelig for kos (spesielt på den rosa badematten min!) Og selvfølgelig; etter 10 min spiste han fra skålen sin. Det eneste han ikke ville var å gå i kattebakken. Den hadde katteperler (små glass-aktige ting som fungerer som sand). Det var ekkelt syntes Amadeus, så han holdt seg i et døgn! Den morgenen dro jeg på dyrebutikken og kjøpte vanlig sand: Da skulle man sett salig uttrykk i ansiktet på lille Amadeus da han igjen kunne bruke doen sin. ;) Det var beyond salig ;)

Ellers er han spesielt glad i en leke (som henger på en pinne, med snor), den kan han gå amok over. Han er høyt og lavt og er veldig flink til å fange ting. Han er en ordentlig liten jeger og kose-pus. Han er glad i å leke "male-maskin" på fanget mitt om kveldene. Ellers har han gjort seg populær hos min venninne Monica som opplevde at Amadeus tok tak i joggeskoen hennes og sprang som et lyn under sofaen med den med en gang hun hadde fått tatt av seg på benene. (Skolisser er stas!)

Nå får han snart selskap av en liten puse-frøken som sikkert skal aktivere han litt, slik at han ikke blir alene noen gang. Jeg gleder meg til å presentere de for hverandre denne uken!


Hurra for Norges morsomste lille pus! :D Rarere, kulere og mer semsket katt skal man lete lenge etter!

Stay tuned!

Thursday, September 9, 2010

Amadeus har ankommet!

Nå har lille Amadeus, (aka "pirat-katten"/"sytepusen") ankommet sitt nye hjem! :D
Dessverre har jeg ikke fast internett akkurat nå, (venter enda på trege nexgentel), men nå det skjer så skal bloggen oppdateres med bilder og mer info! Nå sitter jeg i operaen og låner litt wireless av dem etter en prøve. (Hvor jeg faktisk spiller en katt i en av forestillingene, merkelig nok ;) men MORO!

Amadeus har forstått at han skal bo hos meg nå, og jeg håper at jeg kan hente hans venninne tidlig i neste uke, slik at han ikke behøver å være alene hjemme mer, når "mor" er på prøver og mjauer i nasjonaloperaen. ;P


Miiaaaauuu....!