Monday, September 13, 2010

De første ukene på Grønland!

Amadeus har altså kommet hjem og de første ukene har vært veldig rike og fulle av latter!
Jeg har blitt kjent med en utrolig morsom liten (baby) katt som er full av påfunn og rare lyder.

Han har allerede fått en mengde kallenavn: "Semska-katten" (han er så myyyk og semsket), "Syte-pus" (han lager mye lyd, spesielt om morgenen kl 06, da kjeder han seg tydeligvis! Det er ikke helt det jeg gjør, jeg vil nemlig sove! ;), og "Pirat-katten" (Amadeus elsker å sitte på skulderen som en papegøye).

Amadeus elsker å ligge å sove (og kose) på fanget eller brystet mitt og under dynen (eller ved hodet mitt) om natten, (eller på noen av mine hyggelige gjester som kommer på besøk), han er ikke så redd av seg akkurat. Er enda overrasket over hvor lite redd han var den første dagen han kom.

Det første han gjorde var å male mens han tittet seg om i leiligheten, leke med ting som lå der og gjøre seg tilgjengelig for kos (spesielt på den rosa badematten min!) Og selvfølgelig; etter 10 min spiste han fra skålen sin. Det eneste han ikke ville var å gå i kattebakken. Den hadde katteperler (små glass-aktige ting som fungerer som sand). Det var ekkelt syntes Amadeus, så han holdt seg i et døgn! Den morgenen dro jeg på dyrebutikken og kjøpte vanlig sand: Da skulle man sett salig uttrykk i ansiktet på lille Amadeus da han igjen kunne bruke doen sin. ;) Det var beyond salig ;)

Ellers er han spesielt glad i en leke (som henger på en pinne, med snor), den kan han gå amok over. Han er høyt og lavt og er veldig flink til å fange ting. Han er en ordentlig liten jeger og kose-pus. Han er glad i å leke "male-maskin" på fanget mitt om kveldene. Ellers har han gjort seg populær hos min venninne Monica som opplevde at Amadeus tok tak i joggeskoen hennes og sprang som et lyn under sofaen med den med en gang hun hadde fått tatt av seg på benene. (Skolisser er stas!)

Nå får han snart selskap av en liten puse-frøken som sikkert skal aktivere han litt, slik at han ikke blir alene noen gang. Jeg gleder meg til å presentere de for hverandre denne uken!


Hurra for Norges morsomste lille pus! :D Rarere, kulere og mer semsket katt skal man lete lenge etter!

Stay tuned!

2 comments:

  1. Så søt han er! Han ser så rar og morsom ut med de gigantiske ørene. Jeg gleder meg til å lese om katt nr. 2 om ikke lenge :D

    ReplyDelete
  2. Yay! Jeg skal skrive om henne snart! Hun er like moro hun, på en litt annerledes måte naturlig nok! Hyggelig at du leser litt på bloggen :D!

    ReplyDelete